5 tips om jouw BBQ goed te organiseren

 • Artikel

Het maakt niet uit of je met een grote groep collega’s bent, of dat je samen met je vrienden de BBQ aansteekt. EerlijkVlees geeft jou vijf handige tips mee zodat jij zeker weet dat je aan alles hebt gedacht bij het organiseren van een lekkere en gezellige avond.

Je gaat een BBQ organiseren… en nu?

Het is altijd een goed en lekker idee om samen met je collega’s, vrienden of familie de barbecue aan te steken. Hier komt altijd meer bij kijken dan je eerst denkt: organiseren, lijstjes maken, boodschappen doen en het opzetten van het event. Met oog op een koel drankje en een warm stukje vlees, helpt EerlijkVlees BBQ jou graag om een gezellig en geslaagd event neer te zetten. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij in 5 stappen klaar bent voor een barbecue bij verschillende gelegenheden.

Tip 1: Maak een gastenlijst

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen voor wie je de barbecue organiseert. Zijn dit collega’s die houden van een simpele grote hamburger en vooral veel spiesjes? Of is dit een groep vrienden die als echte fijnproevers altijd iets nieuws willen proberen? Het is ook handig om te weten of het om een grote groep gaat of een select aantal.

Een barbecue is het meest gezellig als de meeste mensen kunnen komen. Kijk daarom naar een geschikte datum om dit event te laten plaatsvinden, en licht iedereen hier op tijd over in. Het is ook handig om hierin rekening te houden met de levertijd van de producten of de tijd die je vrij moet maken om boodschappen te doen.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoeveel mensen eten er mee?
 • Welke dieetwensen zijn er?
 • Zijn er mensen met allergieën?
 • Wanneer worden de uitnodigingen verstuurd?
 • Hoe ziet mijn planning eruit in de organisatie van deze barbecue?

Tip 2: Maak een attributenlijst

Zodra je weet wie er allemaal mee eten, is het handig om in kaart te brengen of je bepaalde attributen ter beschikking hebt. Als je zelf een barbecue hebt staan, kan je die gebruiken om het vlees op te grillen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het wel handig om één (of meerdere) barbecues te regelen. Dit geldt ook voor borden, bestek en bijvoorbeeld servetten.

Check of je de volgende zaken in huis hebt:

 • Is er een barbecue aanwezig? Of zijn er meer dan één barbecues nodig?
 • Is er eetgerij aanwezig (borden, bestek, servetten)?

Wat het allerbeste zou zijn, is als je de barbecue(s) tegelijkertijd met het eten kan regelen en je alles bij dezelfde leverancier vandaan haalt. Wij willen jou met EerlijkVlees ook het liefst compleet ontzorgen.

Benieuwd hoe wij jou kunnen ontzorgen?

Tip 3: Schets een verwachting

Dit punt klinkt nogal vaag, maar het is eigenlijk best simpel. Schrijf op de gastenlijst bij iedere naam of het een grote of kleine eter is. Hier kan je dan rekening mee houden bij het inkopen van het eten, zodat je niet tekort komt of teveel overhoudt aan het einde van de dag.

Vul aan op de gastenlijst:

 • Grote eter
 • Kleine eter

Er zijn zoveel verschillen in hoeveel mensen eten, en al helemaal bij een barbecue. Vanuit EerlijkVlees willen we hier graag op een smakelijke en duurzame manier op inspelen. We hebben er daarom voor gekozen om de vleesschalen af te stemmen op de groep. Of de groep bestaat uit grote of kleine eters. Op deze manier kunnen we hier duurzaam op inspelen.

De vleesschalen zijn ook los te bestellen in onze webshop:

Tip 4: Tijd voor actie!

In deze fase worden de handen uit de mouwen gestoken, letterlijk. Wat kan er niet ontbreken bij de barbecue? Een lekker stukje vlees staat vast bovenaan op deze lijst. Daarnaast zijn er ook vast mensen die houden van een lekkere salade en een stuk stokbrood. Ook is het fijn om een lekker koel drankje ernaast te hebben om de dorst te lessen. Het is nu tijd om boodschappen te doen!

Boodschappenlijst:

 • Vlees / Vleesvervanger / Halal
 • Salade
 • Stokbrood
 • Drinken
 • Sauzen

Ben jij stiekem niet zo van het zelf boodschappen doen? Laat EerlijkVlees voor jou de boodschappen halen:

BOODSCHAPPENLIJST SAMENSTELLEN

Voor grotere bedrijven is dit het moment het moment om extern een offerte aan te vragen bij de leverancier.

Vraag bij EerlijkVlees een offerte aan voor een onvergetelijke barbecue. Je kan ervoor kiezen om samen de offerte op te stellen, of dit helemaal zelfstandig op te pakken. Bekijk de mogelijkheden:

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Tip 5: Laatste check

Wel is het handig om alles nog even door te lopen of het geregeld is en soepel verloopt. Zijn alle bestellingen geplaatst, zijn er genoeg barbecues aanwezig, heeft iedereen een plek om te zitten en komt ook alles op tijd binnen?

Nu alles geregeld is, kan jij gaan genieten van de voorpret!

Boodschappenlijst:

 • Locatie en aankleding
 • Eten
 • Drinken
 • Extra’s: borden, bestek, glazen, servetten, etc.

Plezier gegarandeerd!

Heb jij bovenstaand artikel gelezen en daardoor extra veel zin gekregen in de barbecue? Mooi!
Wij staan met EerlijkVlees voor je klaar om je te ondersteunen of ontzorgen bij de organisatie van de barbecue, waar nodig. Kies voor de assistentie waar jij vrolijk van wordt:

Meer informatie

Is het jou nog een klein beetje onduidelijk wat EerlijkVlees precies doet en hoe wij jou kunnen helpen? Bekijk dan onze informatiepagina.

Persoonlijk advies

Vind je het een fijn idee om advies te krijgen over het aantal barbecues en stukken vlees die je kan bestellen? Wij helpen jou graag.

Zelf samenstellen

Heb jij de barbecue al helemaal uitgedacht en ben je klaar om de offerte aan te vragen voor het complete plaatje? Regel dat dan hier.